تحولات منطقه

۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۲
کد مطلب: ۲۸۹۳۳۴

قدس آنلاین یزد- خانه مسکونی سنایی اردکان يا بانو رباب طاهری واقع در محله چرخاب اردكان به شماره 31 هزار و 225 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

خانه سنايي اردکان در فهرست آثار ملی ثبت شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین از یزد ، معاون ميراث فرهنگي اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با بيان اين كه بناي مذكور متعلق به دوره پهلوي است، اظهارداشت : اين بنا در محله‌ای به نام چرخاب که بادگیرها، خانه‌هایی با دیوارهای بلند و کوچه‌های باریک آن، نشان از تلاش ساکنینش در برابر شرایط نامساعد آب و هوايي است، قرار گرفته است.

محسن ذاكري نيا افزود: این خانه متعلق به یکی از نوادگان دختری صدرالفضلاء بوده که بعداً به اسم همسر وي يعني سنایی، تفکیک شده است.

وی خاطرنشان ساخت: خانه سنایی مانند اکثر خانههای قدیمی برای رعایت حفظ حریم فضای بیرون به داخل خانه، داراي یک راهرو در قسمت ورودی است كه پس از عبور از آن به یک حیاط می‏‏رسیم.

معاون میراث فرهنگی یزد تصریح کرد ": در قسمت جنوبی خانه تالار قرار گرفته که در قسمت جنوب شرقی بنا و متصل به تالار یک اتاق که دارای یک بادگیر و حوضی در وسط آن است و سپس اتاق‌هایی که گرداگرد حیاط قرار گرفته‌اند.

ذاکری نیا ادامه داد:، این بنا دارای سه بادگیر است که در حال حاضر اتاقک بادگیر داخل آشپزخانه قرار گرفته است و این اتاقک را با فضای آشپزخانه با یک در جدا شده است. بادگیر دیگری در زیرزمین قرار گرفته است که موقعیت قرارگیری زیرزمین درست زیر فضای تالار و اتاق سمت تالار است.

این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از ویژگی‏‏های خاص خانه سنایی قرارگیری پایابی است که در زیرزمین قرار گرفته است و همچنین طراحی  یک تهویه‏‏ای است که در قسمت پایاب قرار دارد و این موجب شده که در زیرزمین اين خانه در گرم‌ترین روزهای سال شاهد هوای خنک و مطبوعی باشیم.

ذاكري نيا در پايان اظهارداشت: این بنای تاریخی که اکنون در اختیار بنیاد نیکوکاری نوشیروانی است، در اردیبهشت ماه سال جاری به شماره 31 هزار و 225 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha